Iată-ne ajunși în sezonul cald, o perioadă pe cât de așteptată de unele persoane, pe atât de riscantă pentru anumite categorii, printre care se numără și seniorii. Indiferent cât de mult iubim vara, aceasta vine cu o suită de riscuri ce se accentuează atunci când vorbim de persoanele în vârstă. Dacă pentru marea majoritate a oamenilor canicula are ca efect doar un disconfort moderat, pentru seniori riscurile pot fi mai mari.

În perioada aceasta, efectele caniculei sunt cele mai pregnante la copii și persoane în vârstă, dar și la cei care suferă de boli cronice. Organismul nostru încearcă să facă față la căldura de afară printr-o serie de mecanisme precum creșterea ritmului cardiac sau transpirația excesivă. Cele mai întâlnite probleme în cazul seniorilor au legătură cu hipertensiunea arterială, diabetul sau bolile cardiace. Efectele adverse ale caniculei sunt atât la nivelul dermei, unde apar erupții sau arsuri, însă nu se opresc aici. Un organism deshidratat, supus unei temperaturi cu mult peste medie, poate avea simptome precum crampele musculare, transpirație excesivă, senzație de amețeală, sete intensă și dureri de cap. Toate aceste simptome, corelate și cu o posibilă afecțiune cronică, fac ca starea de sănătate a unui senior să fie pusă în pericol. Hidratarea corespunzătoare și asigurarea condițiilor necesare pentru vârstnici sunt principalele măsuri care se pot lua pentru a diminua efectele caniculei.

În cadrul Azil Privat, pacienții noștri au parte de confort și siguranță indiferent de sezon. Toate camerele au temperatura optimă pentru a asigura confortul dorit, iar starea de sănătate a seniorilor este monitorizată permanent. Pe lângă asigurarea unui regim alimentar corespunzător, cabinetul medical stă la dispoziția seniorilor ori de câte ori au nevoie. Activitățile sociale nu lipsesc nici ele, însă sunt realizate în condiții de siguranță, respectând normele de distanțare socială și fără a pune în pericol sănătatea vârstnicilor.  Azil Privat vă stă la dispoziție și cu servicii pentru seniorii ce suferă de Alzheimer, personalul nostru fiind specializat pentru astfel de situații. În același timp, există și posibilitatea alegeriii centrului de zi, prin intermediul căruia oferim toate serviciile necesare celor care își doresc companie pe timpul zilei, în intervalul 08:00-19:00.  Pentru cei care trec printr-o perioadă mai dificilă punem la dispoziție serviciile unui psiholog, sănătatea psihică fiind la fel de importantă ca cea fizică atunci când vine vorba de pacienții noștri.

Dacă doriți mai multe informații despre Azil Privat și despre serviciile speciale oferite pacienților ce suferă de Alzheimer vă așteptăm la o discuție pe strada Badea Cârțan, nr. 16, București, sau telefonic, la numărul 0212102731.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *