Temperaturile crescute sunt un motiv de bucurie doar din anumite perspective, însă nu trebuie să uităm că acestea includ și o serie de pericole, mai ales în cazul seniorilor. Tocmai de aceea este important ca aceștia să se afle sub supraveghere atentă pentru ca sezonul cald să fie unul fără incidente.

Care sunt cele mai mari pericole pentru seniori în timpul verii?

  • Deshidratarea  – recomandarea specialiștilor este ca fiecare persoană să consume minim 2l de lichide pe zi, însă pe timpul verii această valoare poate crește. Apa este principala sursă de hidratare, însă sunt acceptate și ceaiurile care au efect benefic asupra organismului. Asistentele de la Azil Privat se vor asigura că pacienții au parte de cea mai bună îngrijire, dar și de o hidratare corespunzătoare pe parcursul sezonului cald.

  • Alimentația nesănătoasă – un regim de viață care nu este benefic afecțiunilor de care suferă un senior poate reprezenta un pericol indiferent de sezon, însă vara este resimțit mai puternic. În plus, intervine și amenințarea toxiinfecției alimentare dacă vârstnicul va consuma alimente alterate. Supravegherea meselor este un alt aspect important pe care specialiștii de la Azil Privat îl iau în considerare. Fiecare pacient are un regim alimentar corespunzător, realizat în conformitate cu nevoile sale.

  • Insolație – vârstnicii nu ar trebui să fie expuși la soare pe timpul verii în intervalul 11:00 – 17:00. Simptomele insolației se pot agrava, aceasta fiind una dintre cele mai grave afecțiuni provocate de temperaturile ridicate. În cadrul Azil Privat seniorii vor sta doar în condiții optime de temperatură. În plus, pentru cei mai sensibili la căldură, avem pregătit cabinet de urgență dotat cu toate echipamentele necesare pentru evitarea unei situații de risc.

  • Agravarea bolilor cronice – cei care suferă de astfel de boli pot avea simptome suplimentare pe parcursul verii. Tocmai de aceea supravegherea medicală permanentă este importantă și recomandată pentru seniorii care se află în această situație. Azil Privat dispune de buton de urgență în fiecare cameră, astfel încât să se poată acționa în cel mai scurt timp în cazul unei probleme.

  • Depresia – temperaturile extreme pot afecta și psihicul seniorilor. Este important ca în această parte ei să se bucure de atenția unui specialist. Azil Privat pune la dispoziție serviciile unui psiholog care poate discuta orice aspect și le poate aduce liniștea sufletească de care au nevoie seniorii.

Dacă doriți mai multe informații despre Azil Privat și despre serviciile speciale oferite pacienților ce suferă de Alzheimer vă așteptăm la o discuție pe strada Badea Cârțan, nr. 16, București, sau telefonic, la numărul 0212102731.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *