Inca doua zile si intampinam cu bucurie un nou sezon de primăvară. Vremea este inca una instabila, dar temperaturile in crestere isi fac simtita prezenta. Acesti factori constituie un prilej excelent atat pentru a petrece timp in aer liber, cat si pentru a face miscare. Aceasta din urma intareste imunitatea și mentine starea de bine a intregului organism, indiferent de varsta. Exceptie nu fac nici seniorii nostri, care trebuie indemnati sa nu neglijeze miscarea, in special in sezonul acesta. De aceea, va vorbim astazi despre miscarea fizica la varsta a treia. 

Activitatile recreative ne ajuta pe toti atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Pe langa interactiunile sociale, este bine sa includem in rutina zilnica si cel putin 30 de minute de miscare. Printre cele mai valoroase beneficii pe care le confera activitatea fizica se numara: cresterea imunitatii, intarirea sistemului cardiovascular, imbunatatirea functiei inimii. Si de aici, lista poate continua. 

Exista o paleta vasta de activitati pe care varstnicii le pot practica pentru a-si mentine starea de sanatate in conditii optime. Va prezentam cateva optiuni dintre acestea. 

 

Mersul pe jos

Poate cea mai simpla si la indemana activitate fizica pe care varstnicii o pot efectua o reprezinta mersul pe jos. Fie ca se efectueaza in jurul locuintei, in parc sau in drum spre alte activitati zilnice, mersul pe jos face o diferenta semnificativa in starea de bine a seniorilor. Asadar, indemnativ-va varstnicii, atat timp cat vremea este una prielnica, sa reduca din deplasarea cu mijloacele de transport si sa ia in considerare mersul pe jos. 

 

Gimnastica 

Efectuata pe cont propriu sau in grup, gimnastica ajuta la imbunatatirea posturii fizice si la „dezmortirea” intregului corp. Totodata, aceasta contribuie la imbunatatirea starii de spirit si la redescoperirea echilibrului interior. In plus, poate fi o activitate distractiva si de destindere excelenta, care sa combata monotonia zilnica.\

 

Exercitiile usoare la sala

O buna forma de miscare pentru cei de varsta a treia o reprazinta si efectuarea de exercitii usoare la sala, desigur, sub supravegherea in prealabil a unui instructor. Daca dispuneti de resursele necesare, va recomandam cu caldura sa le oferiti seniorilor vostri acces la un astfel de serviciu. Cu siguranta, un specialist in domeniu le va asigura o activitate fizica desfasurata in conditii optime si adaptata la nevoile personale.

 

Mersul pe bicicleta

Daca le permite starea fizica si daca le surade o astfel de preocupatie, mersul pe bicicleta este alegerea ideala. Este o activitate de tip cardio, care pune in miscare mai multe grupe musculare, fix de ce are nevoie o persoana la varsta a treia. Din nou, mersul pe bicicleta poate fi o minunata activitate sociala, practicata alaturi de persoanele dragi.

 

Daca sunteti de parere că nu ii puteti oferi, din diverse motive, ingrijirea adecvata seniorului dumneavoastra, Senior Center este pregatit sa-l primeasca cu bratele deschise. Aici, el va beneficia de confort, tratament specializat si de intreaga atentie de care are nevoie. 

Misiunea noastră este de ne asigura că seniorii dumneavoastra au parte de calitate in toate aspectele timpului petrecut la azil. In plus, psihologul nostru sta la dispozitia seniorilor pentru orice discutie, facilitand tranzitia de acasa la azil, dar si pentru a le ridica moralul in perioadele mai putin placute.

Senior Center va sta la dispozitie pentru vizite in orice zi a saptamanii, in intervalul 08:00 – 18:00, cu mentiunea ca puteti realiza o programare sau sa aflati mai multe detalii la numarul de telefon 021.210.27.31.

 

Va asteptam cu drag la Senior Center, un loc destinat seniorilor, realizat special pentru nevoile si asteptarile acestora!

 

Echipa Senior Center va ureaza o primavara minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *