Recomandări pentru seniori în perioada sărbătorilor

Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi. Orașele sunt intens luminate, brazii urmează a fi împodobiți, iar familia se reunește. Per ansamblu, suntem mai fericiți, în așteptarea vacanței, Crăciunului și a Anului Nou. Cu toate acestea, sezonul rece reprezintă o perioadă mai puțin plăcută pentru cei mai vulnerabili dintre noi, respectiv copiii și vârstnicii. Așadar, pentru a întâmpina sezonul festiv, vă aducem astăzi la cunoștință o serie de recomandări pentru seniori în perioada sărbătorilor de iarnă. 

 

Fără excese alimentare

Această perioadă este bine-cunoscută pentru bucatele sale de excepție. Preparatele pe bază de carne sunt în topul preferințelor, alături de delicatesele dulci. Este important să ne facem pofta, pentru a nu rămâne cu remușcări, dar ar trebui să consumăm alimente cu măsură de pe masa de sărbători. Cu precădere în cazul seniorilor se recomandă un comportament lipsit de excese alimentare. Consecințele nerespectării acestei indicații poate duce la probleme digestive, suprasolicitarea organismului și alte complicații nedorite. Astfel, vă îndemnăm să vă temperați seniorii în situația în care sunt predispuși la un comportament alimentar care le-ar putea pune în pericol bunăstarea. Totodată, activitatea fizică este foarte importantă în această perioadă, pentru ca digestia mâncării să se producă în condiții optime. 

Odihnă corespunzătoare

Sezonul festiv vine la pachet cu timp prețios petrecut alături de cei dragi. Acesta poate fi valorificat în multe feluri, dar modalitatea preferată rămân petrecerile. Mâncare, muzică bună și prietenii alături, ce îți poți dori mai mult? Ei bine, un program de somn regulat și o odihnă corespunzătoare, în ceea ce privesc seniorii. Este de preferat ca aceștia să nu piardă nopțile, încurajați de cei tineri, dispuși să petreacă nopți la rând. Odihna are o însemnătate aparte pentru sănătatea și bunăstarea fiecărui individ, dar mai ales pentru vârstnici. Însă, ei nu ar trebui excluși de la evenimentele sociale, în caz contrar, se vor simți excluși și neglijați, ceea ce nu este de dorit.

Un spațiu de trai plăcut

Atât în sezonul rece, cât și în celelalte perioade ale anului, este important ca seniorii noștri să se bucure de un spațiu de trai plăcut. Cu alte cuvinte, ei au nevoie să-și desfășoare activitățile într-un spațiu primitor, luminat și bine aerisit. Totodată, pentru sezonul rece este important ca încăperea destinată seniorului să dispună de o temperatură optimă, pentru a evita șocurile hipotermice. Îndeplinirea acestor aspecte le va facilita traiul, sănătatea și starea de bine per ansamblu. Desigur, și prezența celor dragi joacă un rol esențial în această ecuație, dar spațiul de trai reprezintă o necesitate aparte, care nu trebuie neglijată. 

Compania persoanelor dragi

Așa cum menționam și anterior, compania persoanelor dragi este neprețuită, în special în această perioadă fericită a anului. Prezența familiei și a prietenilor oferă un confort sufletesc inexplicabil seniorilor. Astfel, se simt valorificați, respectați și incluși în activitățile așteptate cu sufletul la gură din timpul anului. Cadourile materiale nu pot înlocui nici pe departe prezența persoanelor dragi, astfel că, vă îndemnăm să le acordați atenția și timpul vostru seniorilor dumneavoastră! Vă vor fi veșnic recunoscători! 

 

Dacă sunteți de părere că nu îi puteți oferi, din diverse motive, îngrijirea adecvată seniorului dumneavoastră în sezonul festiv, Senior Center este pregătit să-l primească cu brațele deschise. Aici, el va beneficia de confort, tratament specializat și de întreaga atenție de care are nevoie. 

Misiunea noastră este de ne asigura că seniorii dumneavoastră au parte de calitate în toate aspectele timpului petrecut la azil. În plus, psihologul nostru stă la dispoziția seniorilor pentru orice discuție, facilitând tranziția de acasă la azil, dar și pentru le ridica moralul în perioadele mai puțin plăcute.

Senior Center vă stă la dispoziție pentru vizite în orice zi a săptămânii, în intervalul 08:00-18:00, cu mențiunea că puteți realiza o programare sau să aflați mai multe detalii la numărul de telefon 021.210.27.31.

Vă așteptăm cu drag la Senior Center, un loc destinat seniorilor, realizat special pentru nevoile și așteptările acestora!

 

Echipa Senior Center vă urează dumneavoastră și, desigur, seniorilor dumneavoastră sărbători fericite și un An Nou fericit! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *