Unul din cinci seniori se confruntă cu probleme de sănătate mintală care nu sunt o parte normală a îmbătrânirii – dintre care cele mai frecvente sunt anxietatea sau tulburările de dispoziție, inclusiv depresia. În majoritatea cazurilor, aceste probleme de sănătate mintală răspund bine la tratament. Din păcate, mult prea des seniorii nu caută și nu primesc ajutorul de care au nevoie. În cadrul Senior Center acordăm o importanță ridicată sănătății mintale, motiv pentru care, pe lângă toate activitățile menite să ajute seniorii în acest sens, avem și un psiholog, disponibil oricând vârstnicii simt nevoia sa discute cu cineva specializat.

Ceea ce trebuie să înțelegem din start este că depresia sau anxietatea nu sunt parte integrantă a procesului de îmbătrânire. Acestea apar din cauza circumstanțelor în care seniorii sunt puși sau ca rezultat al unor ani întregi de traume nerezolvate. Tocmai de aceea nu trebuie să tratăm cu superficialitate acest subiect, ci să acordăm ajutor specializat cât mai rapid. Indiferent cât de mult își doresc persoanele dragi din familie să ajute, fără aportul unui psiholog, de cele mai multe ori rezultatele nu sunt cele așteptate. Senior Center nu doar că asigură îngrijirea seniorilor din punct de vedere fizic, dar se ocupă în egală măsură și de starea sufletească a vârstnicilor, care au nevoie de înțelegere și respect mai mult ca oricând.

O sănătate mintală bună contribuie foarte mult la un sentiment general de bunăstare. Tulburările de sănătate mintală netratate la adulții în vârstă pot duce la diminuarea funcționării, abuz de substanțe, calitate slabă a vieții și creșterea mortalității. Cercetările arată că bolile mintale pot încetini vindecarea de boli fizice, așadar nu este de mirare că acordăm o importanță ridicată acestui aspect în cadrul azilului privat.

Uneori, rezolvarea problemelor de bază, cum ar fi  transportul, o îngrijire corespunzătoare, primirea tratamentelor specifice afecțiunilor și a face parte dintr-o comunitate ce îți înțelege nevoile,  poate reduce stresul și îmbunătăți perspectivele și starea de spirit. 

Așadar, atunci când luați în considerare un azil privat, nu ezitați să puneți în balanță și importanța acordată sănătății psihice a seniorilor. O stare psihică bună se va reflecta și în starea fizică a vârstnicilor și le va permite să aibă o ședere cât mai plăcută într-un mediu realizat pentru nevoile lor.

Dacă doriți mai multe informații despre Senior Center și despre serviciile speciale oferite pacienților ce suferă de Alzheimer vă așteptăm la o discuție pe strada Badea Cârțan, nr. 16, București, sau telefonic, la numărul 0212102731.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.