Primăvara începe să își facă simțită prezența nu doar în termometre și în natură, dar și în apariția renumitelor alergii de sezon. Acestea sunt cu siguranță extrem de neplăcute mai ales în cazul seniorilor, al căror sistem imunitar poate avea de suferit din cauza afecțiunilor de care suferă.

Înainte de a prezenta principalele surse de alergie pe parcursul primăverii, dorim să menționăm faptul că în cadrul Azil Privat vârstnicii se bucură de toată atenția și grija personalului specializat. Nu doar că încercăm pe cât posibil să eliminăm potențialele surse alergice, dar avem o atenție deosebită pentru seniorii care au nevoie de tratament în acest sens. Cabinetul nostru medical stă la dispoziția vârstnicilor oricând este nevoie, iar personalul specializat se află doar la un buton distanță (buton ce se află în fiecare cameră). Astfel, ne asigurăm că pacienții noștri se află în siguranță și că nu există pericole în ceea ce privește eventualele reacții alergice.

Cele mai frecvente alergii de primăvară sunt cele determinate de alergii din aer: alergia la polen și cea de la plantele graminee. Cea de polen este extrem de întâlnită primăvara în rândul seniorilor. Vântul poartă particulele de polen care ajung în mucoasa nazală, provocând rinute, conjuctivite sau rinoconjuctivite, toate pe bază alergică. În ceea ce privește alergia la plantele graminee, aceasta se manifestă în mod asemănător, cea de polen fiind însă mai de lungă durată. Desigur, nu există o regulă clară. Pentru fiecare senior durata și intesitatea alergiei este influențață de alte afecțiuni de care acesta suferă, de vârstă sau de expunerea la sursele de alergii.

Cum pot seniorii trata reacțiile alergice?

  1. Evitarea – pacienții care suferă de astfel de alergii sunt sfătuiți să stea cât mai mult în casă în această perioadă de înflorire a plantelor la care sunt alergici. Aici ne referim mai exact la perioada dimineții, când intensitatea este mai mare. Ochelarii sunt încă un mod eficient de a ne proteja de eventualele alergii. Prevenirea este cu siguranță cel mai important tratament în ceea ce privește acest aspect.
  1. Tratamentul medicamentos – în cazul seniorilor care suferă de alergii mai pregnante, atunci se poate recomanda și un tratament medicamentos. Acesta însă se oferă doar după acceptul medicului și ținând cont de indicațiile acestuia.
  1. Imunoterapia – un tratament relativ recent ca și metodă, dar extrem de eficient este și imunoterapia. Aceasta se realizează doar în urma unui control amănunțit și doar dacă pacientul este apt pentru o astfel de terapie.

Dacă doriți mai multe informații despre Azil Privat și despre serviciile speciale oferite pacienților ce suferă de Alzheimer vă așteptăm la o discuție pe strada Badea Cârțan, nr. 16, București, sau telefonic, la numărul 0212102731.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.