Regimul alimentar este important indiferent de varsta, de cele mai multe ori acesta influentand starea de sanatate. Pentru seniori insa, o alimentatie sanatoasa poate face adevarate minuni. In cadrul Azil Privat acordam o importanta extrem de mare acestui aspect. Toti seniorii care aleg serviciile noastre se bucura de trei mese si doua gustari pe zi, in conformitate cu recomandarile medicului, dar si cu preferintele acestora. 

Iată deci de ce este atât de important ca seniorii să aibă un meniu corespunzător:

  1. Afecțiunile de care suferă pot fi influențatate de regimul alimentar. Un senior ce are parte de mese bogate în vitamine va avea cu siguranță o stare de sănătate mult mai bună. Mai ales dacă vorbim de persoane care suferă de boli precum diabet, prezența unui regim alimentar strict este necesară pentru a nu agrava starea vârstnicului. Dar nu doar diabetul este influențaț de acest aspect. Bolile cardio-vasculare sunt și ele printre principalele afecțiuni provocate din cauza unui regim alimentar necorespunzător. Astfel, cu cat seniorii au mai multa grija ce mananca, sansele ca afectiunile acestea sa se agraveze sunt minime.
  1. Un program de mese regulat înseamnă o digestie corespunzătoare. Vârstnicii întâmpină des probleme cu digestia, iar acest lucru se întâmplă din cauza unor facturi precum: modul haotic de a lua mesele, consumarea de alimente care nu sunt adecvate pentru vârsta lor, dar și existența unor problemele medicale. În cadrul Azil Privat ne asigurăm că pacienții noștri primesc mesele la ore regulate și că au parte de o alimentatie variata, bazata pe recomandarile medicului.
  1. Un regim alimentar corespunzator inseamna si o stare psihica buna. Studiile au demonstrat ca persoanele care au mai multa grija de alimentatia lor si consuma alimente bogate in vitamine sunt mai fericite. Chiar daca de cele mai multe ori avem sentimentul fals de confort in momentul in care consumam ceva nesanatos, in realitate doar o alimentatie corespunzatoare ne va ajuta sa avem o stare psihica si fizica buna.  Toate aceste detalii sunt cele care fac diferenta si cu ajutorul carora ne putem asigura ca seniorii de la Azil Privat au parte de batranetea fericita pe care o merita.

Dacă doriți mai multe informații despre Azil Privat și despre serviciile speciale oferite pacienților ce suferă de Alzheimer vă așteptăm la o discuție pe strada Badea Cârțan, nr. 16, București, sau telefonic, la numărul 0212102731.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.