Iarna și-a făcut deja simțită prezența, așadar nu este surprinzător faptul că și afecțiunile de care unii vârstnici suferă sunt mai accentuate în această perioadă. Pe lângă acest fapt, trebuie să ținem cont și de pericolele la care sunt supuși vârstnicii în perioada următoare, precum riscul de alunecare. Pe cât de frumoasă poate fi iarna ca și spectacol al naturii, pe atât de riscantă poate fi pentru seniori. Iată care sunt principalele afecțiuni ale seniorilor care se simt mai accentuat în următoarea perioadă, dar și riscurile la care aceștia sunt supuși, mai ales dacă nu au parte de ajutor.

  1. Afecțiunile reumatismale – din cauza frigului,pacienții ce suferă de reumatism pot înregistra dureri accentuate ale articulațiilor. Cu siguranță ați auzit de mai multe ori pe cei dragi acuzând dureri după expunerea la frig sau în momentul în care sezonul rece își face apariția. Expunerea la frig nu ajută în acest caz, însă din păcate mulți seniori sunt nevoiți să iasă pentru a-și putea achiziționa mâncare și medicamente. În cadrul Azil Privat, această grijă dispare. Nu doar că seniorii se bucură de confort și siguranță, dar au la dispoziție personal specializat care îi va ajuta să treacă mai ușor peste această perioadă. Respectând recomandările medicului, specialiștii noștri se asigură că pacienții au la dispoziție toate resursele necesare. Cu un regim alimentar corespunzător și cu multă grijă din partea personalului nostru, seniorii vor trece mai ușor peste această perioadă.
  2. Bolile pulmonare – pericolul gripei și mai nou, al COVID-ului, este resimțit mai accentuat în această perioadă. În plus, aerul rece face ca persoanele cu probleme pulmonare să simtă și mai mult afecțiunile lor. Azil Privat vine în ajutorul pacienților săi cu mai mult avantaje. În primul rând, respectând toate normele igienico-sanitare impuse de către autorități, ne asigurăm că seniorii sunt în afara oricărui pericol și că nu sunt expuși unor potențiali factori de risc. În plus, fiecare cameră are instalat un buton prin care seniorul poate apela oricând la personalul specializat pentru a face față oricărei situații, fie ea și una de urgență.
  3. Bolile cardiovasculare – atunci când este frig are loc constricția vaselor de sânge pentru a menține temperatura corpului la același nivel. Persoanele care suferă de boli cardiovasculare trebuie să se expună cât mai puțin la frig în această perioadă. În cadrul Azil Privat acest lucru este asigurat. Seniorul are parte de toate condițiile necesare, lucru ce diminuează riscurile asociate bolilor cardiovasculare. În plus, cabinetul medical pus la dispoziție în orice moment face ca starea de sănătate a pacienților să fie monitorizată permanent și astfel aceștia să fie în siguranță.
  4. Depresia – lipsa luminii solare este primul motiv pentru care tindem să fim mai depresivi pe timpul iernii. Aici este extrem de important ca intervenția să fie făcută în mod profesionist, de către un psiholog. Azil Privat pune la dispoziția seniorilor un cabinet unde aceștia se pot întâlni cu psihologul nostru, pot discuta despre diverse probleme și își pot îmbunătăți starea psihică. În plus, aceștia vor participa la numeroase activități corespunzătoare vârstei lor, participarea la activități fiind importantă în acest caz.

Dacă doriți mai multe informații despre Azil Privat și despre serviciile speciale oferite pacienților ce suferă de Alzheimer vă așteptăm la o discuție pe strada Badea Cârțan, nr. 16, București, sau telefonic, la numărul 0212102731.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *