Sezonul rece și-a făcut apariția și o data cu el și sistemul imunitar este pus la încercare. Pe lângă provocările deja cunoscute, în contextul actual este mai important ca niciodată să acordăm atenție prevenției și să încercăm prin orice mijloc posibil să avem o imunitate ridicată. Problema este una prioritară pentru seniori, aceștia fiind una dintre categoriile de risc. Tocmai de aceea Azil Privat vine cu o serie de recomandări menite să îi ajute să depășească mai ușor această perioadă:

  1. Rămâi activ – pentru un senior este extrem de important să rămână activ. Chiar dacă este vorba de niște exerciții ușoare, acestea vor îmbunătăți circulația și vor asigura un sistem imunitar pregătit să facă față provocărilor specifice acestui sezon. În cadrul Azil Privat seniorii se pot bucura de ore de kinetoterapie realizate sub îndrumarea unui specialist, activitate ce prezintă numeroase avantaje pentru aceștia.
  1. Odihna este importantă – în timpul somnului organismul își reglează funcțiile și astfel sistemul imunitar este îmbunătățit. Dacă în general există o mulțime de factori care pot disturba somnul, în cadrul Azil Privat vârstnicii se bucură de liniștea de care au nevoie pentru a se odihni, fiind un mediu corespunzător pentru aceștia.
  1. Mănâncă sănătos – alimentația este cu siguranță unul dintre cei mai importanți factori când vine vorba de un sistem imunitar ridicat. Cu cât mâncarea este mai sănătoasă, cu atât organismul va primi vitaminele necesare și va putea lupta mai ușor împotriva oricărui pericol.  Azil Privat oferă seniorilor regimuri alimentare personalizate, în funcție de preferințele acestora, dar ținând cont și de afecțiunile lor. Indicațiile medicului sunt cele de la care se pornește regimul, sănătatea pacienților fiind prioritară pentru noi.
  1. Stresul trebuie evitat – stresul este principalul motiv din cauza căruia seniorii se îmbolnăvesc. Imunitatea scăzută a fost corelată de-a lungul timpului cu un stil de viață stresant, așadar încercați pe cât posibil să reduceți factorii de stres din viața dumneavoastră. Azil Privat stă la dispoziția vârstnicilor atât cu consiliere psihologică specializată, dar și cu o serie de activități ce au menirea de a-i apropia pe seniori și de a le oferi momente de relaxare, în care să se poată bucura și mai multe de facilitățile  oferite de azilul nostru.

Dacă doriți mai multe informații despre Azil Privat și despre serviciile speciale oferite pacienților ce suferă de Alzheimer vă așteptăm la o discuție pe strada Badea Cârțan, nr. 16, București, sau telefonic, la numărul 0212102731.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.