Primele luni ale toamnei aduc numeroase schimbări, mai ales în ceea ce privește temperatura, astfel că suntem supuși anumitor riscuri, printre care se evidențiază și astenia. Nu putem oferi cu certitudine o definiție acestei stări, însă putem spune cu siguranță că este asociată cu oboseală, somnolență, depresie și un sistem imunitar scăzut. Seniorii sunt cei mai predispuși la astenia de toamnă întrucât această stare poate influența sau agrava simptomele anumitor afecțiuni.

Dacă observați că seniorul din familia dumneavoastră are schimbări frecvente de dispoziție, stări de letargie, anxietate sau depresie, cel mai probabil se confruntă cu o astenie de toamnă. Chiar dacă prezența familiei și comunicarea sunt extrem de importante, de cele mai multe ori un ajutor specializat poate influența în mod pozitiv această perioadă.

Azil Privat stă la dispoziția seniorilor atât cu centru de zi, care funcționează de la ora 8:00 la ora 19:00, dar și cu servicii full-time, care au scopul de a le oferi vârstnicilor confortul și siguranța de care au nevoie. Astfel, ne asigurăm că vom combate astenia de toamnă prin:

  • O dietă echilibrată, realizată special în funcție de regimul alimentar al seniorului. Orice afecțiune este luată în considerare astfel ca pacientul să primească cele mai bune alimente, special pentru condiția și dorințele sale.
  • Exerciții fizice realizate cu un specialist în domeniu – ne bucurăm de sprijinul angajaților profesioniști Stăm la dispoziția seniorilor cu cabinet de kinetoterapie, dar și cu cabinet medical astfel încât orice exerciții să fie realizate în conformitate cu indicațiile medicului și ținând cont de vârsta pacientului.
  • Interacțiuni sociale – pacienții au șansa de a participa la o varietate de activități realizate special pentru ei. Indiferent că vorbim de spectacole de muzică ușoară, populară, diverse ateliere sau pur și simplu interacțiunea de zi cu zi, seniorii au oportunitatea de a trece mai ușor peste astenia de toamnă și de a discuta cu alte persoane care pot trece prin același lucru.
  • Sprijin psihologic – Azil Privat stă la dispoziția pacienților cu un cabinet psihologic, ce are rolul de a ajuta orice senior. Depresia este o afecțiune pe care o tratăm cu seriozitate și pe care ne asigurăm că o înlăturăm doar prin ajutor specializat și printr-o atmosferă călduroasă, ce le oferă seniorilor liniștea necesară.

Dacă doriți mai multe informații despre Azil Privat și despre serviciile speciale oferite pacienților ce suferă de Alzheimer vă așteptăm la o discuție pe strada Badea Cârțan, nr. 16, București, sau telefonic, la numărul 0212102731.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *