Toamna este cu siguranță una dintre cele mai periculoase perioade în ceea ce privește sănătatea noastră. Lucrurile devin și mai complicate atunci când vine vorba de vârstnici, deoarece organismul acestora nu mai este la fel de puternic, ei fiind mult mai predispuși la schimbările de temperatură și la apariția frigului.

Tocmai de aceea în continuare vă vom prezenta principalele afecțiuni ale seniorilor care se pot agrava toamna, dar și modul în care starea de sănătate a acestora poate fi îmbunătățită cu ajutorul specialiștilor de la Azil Privat:

❇️ Boli cardiovasculare – frigul este cu siguranță unul dintre principalii factori care solicită aparatul cardiovascular, efectele fiind unele grave, precum modificarea tensiunii arteriale, creșterea riscului producerii unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral. Situația poate deveni și mai gravă dacă persoana respectivă suferă de boli cronice, precum diabetul.

Serviciile oferite de Azil Privat sunt ideale pentru ca seniorii să se afle în afara oricărui pericol. Pe lângă atmosfera călduroasă și meniul corespunzător afecțiunilor de care suferă, orice senior se va bucura de asistență medicală non-stop, prevenirea și tratarea imediată fiind cele mai eficiente soluții.

❇️ Boli pulmonare – perioada toamnă/iarnă este cea mai dificilă pentru cei care suferă de astfel de boli, respirația fiind îngreunată din cauza aerului rece. Tocmai de aceea măsurile de precauție sunt necesare, mai ales pentru cei care suferă de astm sau de alte afecțiuni respiratorii.

În cadrul Azil privat, pacienții se pot bucura de un cabinet medical ce prezintă echipamente de ultimă generație, pregătit pentru orice urgență. În plus, orice spațiu este prevăzut cu sistem de avertizare, în cazul în care este nevoie de ajutor specializat.

❇️ Afecțiuni reumatismale – acestea sunt cele mai frecvent întâlnire la persoanele în vârstă, mai ales în sezonul rece, când durerile se amplifică. Asistența medicală permanentă și oferirea condițiilor corespunzătoare unei persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sunt doar câteva din serviciile pe care Azil Privat le pune la dispoziție. În plus, pentru cei care își doresc să petreacă mai mult timp cu familia, Azil Privat funcționează și ca centru de zi, cu program de la 08:00 la 19:00.

❇️ Depresia – chiar dacă nu este o afecțiune fizică, depresia intră cu siguranță în lista aspectelor ce trebuie luate în considerare, mai ales atunci când temperaturile scad și seniorii petrec mai mult timp în casă, singuri. Socializarea și interacțiunea socială cu persoane de aceeași vârstă sunt extrem de importante pentru vârstnici. În cadrul Azil Privat aceștia nu doar că vor avea șansa de a comunica, dar vor putea participa la diverse activități. În plus, oferim și servicii de consiliere pentru ca seniorii să poată avea discuții cu personal specializat, depresia fiind un adevărat pericol pentru sănătatea mintală a acestora.

Pentru mai multe detalii despre facilitățile oferite de către Azil Privat vă invităm să ne vizitați pentru o discuție mai amplă la adresa str. Badea Cârțan, nr. 16, Sector 2, București sau să ne contactați la numărul de telefon 021.210.27.31.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *