Cine a spus pentru prima dată „bătrânețe, haine grele” nu s-a gândit cu siguranță că vom ajunge vremurile în care bătrânii sunt considerați chiar mai cool decât mulți tineri și cu esențe mult mai vii decât ale multora dintre noi. Câteva exemple pentru a ilustra că bătrânețea poate fi foarte frumoasă dacă ai grijă de trupul și spiritul tău, într-un articol-puzzle pe care l-am scris fiind înconjurați de seniorii noștri simpatici și frumoși, deși, nu la fel de celebri.

Gândul.info scrie într-un material că „Japonia are aproape 59.000 de persoane centenare, dintre care 87% sunt femei, ceea ce constituie un nou record de longevitate pentru populația acestei țări, potrivit ultimelor date de Ministerul Sănătăţii nipon.” N-om fi toți ca japonezii, însă câteva exemple atât din străinătate, cât și din România de bătrâni celebri și frumoși, cu siguranță putem găsi.

Categoria de diamant – peste 90 de ani

Au ajuns la vârste venerabile, sunt iubiți și apreciați și au învățat generații întregi că dacă îți faci cu pasiune munca, vei rămâne cu siguranță în memoriile multora.

Angela Lansbury, la 92 de ani este o legendă vie, debutând la 17 ani și avându-i colegi pe platoul de filmări pe Elvis Presley sau pe Frank Sinatra. A câştigat 14 Globuri de Aur şi 41 de premii Emmy și spune că abia în 2018 se va „retrage” din fața micilor ecrane. Betty White este, la cei 95 de ani un alt exemplu de celebritate căruntă, însă plină de viață și, să nu o uităm pe regina Elisabeta a II-a a Angliei, care a împlinit venerabila vârstă de 91 de ani.

Pentru a trece și în liga bărbaților, steaguri de vârste venerabile poartă faimosul Mel Brooks, Sir David Attenborough sau cântărețul Tony Bennett. În România, Mihai Șora și Neagu Djuvara au împlinit chiar anul acesta 101 ani. Ce exemplu mai frumos de noblețe și vitalitate?

Categoria de aur – între 60 și 90 de ani

Până o persoană împlinește frumoasa vârstă de 60 de ani, noi o numim cu drăgălășenie, „tinerel” sau „tinerică”, după caz. Modelele internaționale de seniori ai vieții cu vârsta cuprinsă între 60 și 90 de ani ne demonstrează că orice este posibil, cu un plan de alimentație sănătoasă și un program de exerciții fizice.

Daniel Day-Lewis, Melanie Griffith, simpatica Fran Drescher (vă mai amintiți serialul „The Nanny”?) și Dolph Lundgren sunt cei mai tineri ocupanți ai acestei categorii, împlinind chiar anul acesta 60 de ani de frumusețe și celebritate.

Ce ar mai fi de spus despre personajele iconice precum Helen Mirren, Diane Keaton, Judi Dench (82 de ani) sau Meryl Streep, care transformă cu totul noțiunea de „bătrânețe” și conceptul de „haine grele”, devenind imagini de promovare a unor branduri celebre din industria modei?!

Și oamenii de cultură au viață lungă, iar aici amintim numai câteva nume bine-cunoscute și autohtone: Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu.

Așadar, se poate să fii bătrân, frumos și sănătos, în ciuda greutăților și a lucrurilor care pot interveni de-a lungul vieții. Cel mai important este să ne păstrăm bucuria de a privi înainte și optimismul.

Viață lungă și frumoasă să avem cu toții!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *