La Azil Privat nu avem nevoie de motive pentru zile speciale. Însă, de data aceasta, pentru că se apropie Sărbătorile Pascale, am pus la cale o vizită surpriză împreună cu Alexandru Constantin, prezentatorul Focus Magazin la Prima TV.

Paștele (latină pascha; ebraică פסח, pronunțat pessach pentru Paștele evreiesc,ebraică פסחא, în forma arameică, pronunțată pascha pentru Paștele sau Paștile creștine; greacă Πάσχα) este o sărbătoare în ale cărei zile premergătoare nu doar facem curățenia de primăvară sau mult așteptatele prăjituri cu brânză.

Seniorii se întrec care mai de care în idei pentru masa de Paște, bucătăresele nu mai prididesc cu treaba, fiind asaltate de cereri speciale pentru cozonaci cu nucă, ouă roșii de prepeliță sau fabulosul și tradiționalul drob de miel.

Ei bine, anul acesta, în toiul forfotei de pregătire, am pus la cale o vizită – surpriză împreună cu prezentatorul și carismaticul Alexandru Constantin, care a venit dis-de-dimineață încărcat de surprize dulci pentru seniori. Le-a ascultat poveștile seniorilor, au colorat împreună feliciări de Paște și-apoi s-au întins cu jocurile de societate până spre după-amiază. În sinteză, ziua s-ar rezuma cam așa: povești, integrame și cozonaci cu ciocolată.

Au fost multe cuvinte frumoase, multe glume și multe lecții pe care atât noi, echipa Azilului Privat, cât și seniorii și invitatul nostru, le-am adunat și le-am pus deoparte. Ne-am bucurat împreună de vizită, iar seniorii Azilului Privat s-au bucurat și mai mult de soluțiile rapide ale lui Alexandru la integrame și de răbdarea pe care a avut-o când și-au povestit istoriile.

Așa ne petrecem zilele în așteptarea Sărbătorilor Pascale: bucurându-ne, gătind, dereticând, jucându-ne, spunând povești. Așteptăm cu nerăbdare și seara de Paști, unde îi însoțim pe seniorii noștri la biserică pentru tradiționala „lumină”. Până atunci nu ne rămâne decât să vă dorim liniște, bucurii și pace în suflete.

Sărbători fericite! Paște fericit!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *