În fiecare an, în decembrie, imediat după ce împodobim bradul, primim musafiri. Fie tineri talentați care ne cântă și ne încântă, fie coruri de colindători care, în generozitatea lor, ne umplu căminul, inimile și gândurile, cu bucurie și sărbătoare.

Primii musafiri au sosit îndată ce am terminat de împodobit bradul și de decorat sălile căminului. Aveam cu toții, seniori și echipa Azil Privat, emoții urcate până sus, aproape de inimă. Două absolvente ale Universității de Muzică din București ne-au acompaniat starea de sărbătoare și au interpretat pentru seniorii noștri, melodii de alint. Marcela Onofrei, saxofon și oboi, absolventă a Universității de Muzică din București, secția Interpretare Muzicală împreună cu prietena și colega ei, Manuela Bălan – vioară și voce, absolventă a aceleași Universități i-au uimit pe seniorii noștri cu muzica pe care au interpretat-o.

Și cum seniorii noștri au gusturi diferite iar noi încercăm să îi alintăm cum se cuvine, pe la mijlocul lui decembrie, într-o sâmbătă nu tocmai geroasă, imediat după cină, am împărțit spațiul din „sufrageria cea mare” cu tinerii frumoși de la ASCOR București, care ne-au cântat și încântat cu un concert de colinde în așteptarea Crăciunului.

I-am auzit șușotind cuvinte de bucurie și zâmbetele seniorilor ne-au făcut ziua cum nu s-a putut mai frumoasă! Ne-am ținut de mâini și câțiva dintre noi au îngânat împreună cu tinerii din cor „Domn, Domn să-nălțăm” sau „O, ce veste minunată!”.

Nu lungă ne-a fost așteptarea și pentru cel de-al treilea spectacol de colinde, susținut de cvartetul “Evanghelia” format din Ionel Gramada – dirijorul corului Aghios Evanghelia de la Biserica Hagiu și artist liric la Filarmonica George Enescu, Alina Gramada – Artist liric la Filarmonica George Enescu, Mihaela Istrati – studentă anul II – dirijat orchestră la Universitatea Națională de Muzică București și nu în ultimul rând Florin Alexandru Gramada – dirijor de orchestră și artist liric la Filarmonica George Enescu.

Vă dorim Sărbători fericite, pline de sănătate, de bucurii și de oameni dragi care să vă înconjoare. Noi suntem pe ultima sută ajutoarele lui Moș Crăciun și împachetăm de zor cadouri așa că vă dorim de pe acum un an nou fericit, generos și plin de împliniri!

Sărbători de poveste!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *